Aktivni ves za trcanje gornji i donji deo SIX2

Aktivni ves super cena SIX2

Fanatic Bike - Bicikli Prodaja Fitnes Ski - Besplatna Isporuka

Politika Privatnosti

Politika privatnosti

Mi poštujemo Vašu privatnost i posebno vodimo računa o bezbednosti Vaših podataka o ličnosti. Upravo iz tih razloga ovom Politikom privatnosti želimo da Vas informišemo o prikupljanju, upotrebi i obimu obrade Vaših ličnih podataka od strane Idako d.o.o. Novi Sad, Stanoja Glavaša  38, MB: 083285440, PIB:101648674 koja se nalazi u položaju rukovaoca Vaših podatka o ličnosti (u nastavku „Fanatic.rs“, „nama“  ili „mi“ ).

Svi podaci koje prikupljamo o Vama se nalaze ovde, prilikom različitih vidova saradnje, podaci koje prikupljamo kada pristupite našoj internet stranici www.fanatic.rs, kada se registrujete i napravite profil ili kada odlučite da kupujete online proizvode kao gost.

Podaci o ličnosti su svi podaci koji se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na Vas kao fizičko lice. Kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka i uslove za obradu Vaših ličnih podataka primenjujemo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018), u daljem tekstu ,,Zakon”).

Naša web stranica može da sadrži linkove ka drugim web stranicama. Međutim, nakon što napustite našu web prodavnicu klikom na neki od ovih linkova, morate znati da mi nemamo nikakvu kontrolu nad tim drugim web sajtovima.

Zato, ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo koje informacije koju ste dali prilikom posete tih stranica. Takvi sajtovi nisu regulisani ovom izjavom. Trebate biti oprezni i pogledati Politiku Privatnosti koja se primenjuje na posećenoj web stranici. 

1. Lični podaci koje prikupljamo i obrađujemo. Zašto?

Svi lični podaci koje prikupljamo dobijamo direktno od Vas, kada naručite određene proizvode, usluge ili popunite određeni formular/dokument/ugovor/garanciju. Prikupljamo samo one lične podatke koji su nam potrebni kako bi ispunili određene zakonske obaveze. U skladu sa važećim zakonskim uredbama, možemo da obrađujemo i prikupljamo Vaše lične podatke po sledećim pravnim osnovima:

  1. Prilikom zaključivanja i ispunjenja ugovora o prodaji na daljinu.
  2. Prilikom ispunjenja zakonskih obaveza ( npr. poreske obaveze, ostvarivanje garancijskih prava )
  3. Prilikom obrade za određenu svrhu za koju ste nam dali saglasnost a imate parvo da je povučete u bilo kom momentu.

Svi Vaši lični podaci tretiraju se kao strogo poverljivi a Fanatic.rs i naši tehnički partneri su Vaš pouzdan oslonac pri čuvanju istih.

Dostavljanje ličnih podataka po svim ostalim pravnim osnovima je dobrovoljno, ali napominjemo da ukoliko nam uskratite ove podatke, u određenim situacijama možda nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo određene usluge.

2. Lični podaci koje prikupljamo od Vas su:

2.1. Prilikom kupovine artikla putem online prodaje Fanatic.rs

Prilikom kupovne artikala na online prodaji Fanatic.rs od Vas se traže sledeći lični podaci a radi ispunjenja obaveza iz ugovora o prodaji na daljinu ( te obaveze su: obrada i praćenje porudžbine, komunikacija sa kupcem, isporuka na željenu adresu, naplata i prijem robe i radi obrade podataka prilikom odustanka od ugovora ili raznih garantnih zahteva ), to su:

1.  Ime i prezime;

2. Broj telefona;

3. Adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat)

4. E-mail adresa ( radi potvrde kupovine, slanja porudžbenice i kao dodatni vid komunikacije u slučajevima kada je nenamerno ostavljen pogrešan telefon ).

5. Ako se vrši online plaćenje karticom prikupljamo/dobijamo od banke samo podatak da je trasakcija izvršena.

Online kupovinu mogu realizovati registrovani i neregistrovani (odnosno kao gosti) kupci na Fanatic.rs

Da bi proizvodi koje kupite od nas bili dostavljeni na tačnu adresu neophodno je da Vaše podatke ( Vaše ime, adresa isporuke, telefon) podelimo sa našim eksternim partnerima (kurirskim službama), a u cilju pružanja usluge dostave. O našim eksternim partnerima pogledajte pod tačkomo 3. „Ko od naših partnera raspolaže Vašim ličnim podacima?”

2.2. Prilikom kupovine putem administrativne zabrane

Ukoliko kupujete proizvode putem administrativne zabrane, Fanatic.rs je ovlašćena da u cilju zaključenja takvog ugovora, od Vas zahteva da dostavite dodatnu dokumentaciju koja sadrži podatake o:

  1. Mesto zaposlenja kupca
  2. Određeni podaci iz Vaše lične karte.

Svi podaci koje prikupimo na ovaj način služe isključivo radi zaključenja i izvršenja ugovora o prodaji sa administrativnom zabranom. Sve detaljnije informacije o kupovini putem administrativne zabrane možete pronaći na adresi  https://fanatic.rs/nacini-placanja

2.3. Priliko realizacije postupka Reklamacije

Fanatic.rs je po osnovu Zakona o zaštiti potrošača dužan da kupcima obezbedi mogućnost ulaganja reklamacija na kupljene proizvode. Iz tog razloga, momentom ulaganja reklamacije od strane kupca Fanatic.rs može da uzme sledeće podatke: 

1.  Ime i prezime

2. Broj telefona

3. Adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat – u slučajevima da je neophodno slanje robe ili izlazak majstora na teren)

4. E-mail adresa( radi pismene potvrde primanja reklamacije i kao dodatni vid komunikacije u slučajevima kada je nenamerno ostavljen pogrešan telefon ).

Svi podaci koji su skupljeni na ovaj način služe samo radi rešavanja i odgovaranja na Vaše reklamacije.

2.4. Prilikom kreiranja korisničkog naloga

Prilikom kreiranja korisničkog naloga odnosno registracije na našem sajtu prikupljamo sledeće obavezne podatke:

1.  Ime i prezime

2. E-mail adresa

3. Lozinka

Prilikom kupovine proizvoda, kao registrovani korisnik, u izvršenja transakcije i isporuke robe, tražimo sve dodatne podatke koji su navedeni pod tačkom 2.1. ove Politike Privatnosti. Kako profil korisnički nalog kreiramo isključivo na osnovu Vaše saglasnosti, Vi u svakom trenutku možete da povučete Vašu saglasnost, sa zahtevom u pismenoj formi, za brisanjem profila koji ćete poslati na  reklamacije@fanatic.rs

2.5. Komunikacija sa Fanatic.rs – različite vrste upita (kontakt e mailom, telefonom, Viber, sms poruke, putem društvenih mreža i sl.)

Zavisno od načina na koji ste stupili u kontakt sa nama, kao i vrste upita, prikupljamo sledeće Vaše podatke:

1.  Ime i prezime

2. Broj telefona

3. Adresa (grad, ulica i broj, poštanski broj, broj stana i sprat)

4. E-mail adresa

5. Informacije koje ste razmenili sa nama a vezane za Vaš upit.

2.6. Kolačići i njihovo korišćenje

Na našoj internet stranici koristimo takozvane kolačiće. Kolačići su male datoteke koje se prilikom posete naše internet stranice čuvaju na Vašem uređaju (laptop, tablet, smartphone itd.). Kolačić ne sadrže viruse, trojance ili druge zlonamerne softvere. U kolačićima se čuvaju informacije koje se dobijaju u vezi sa uređajem koji koristite. Međutim, to ne znači da smo upoznati sa Vašim identitetom. Korišćenje kolačića služi da Vam poseta internet stranici bude prijatnija.

Fanatic.rs koristi sledeće tipove kolačića:

  1. Kolačiće funkcionalnosti
  2. Kolačiće analitike
  3. Kolačići marketinga i oglašavanja

1. Kolačići funkcionalnosti veb sajta spadaju u obavezne kukije jer su neophodni za funkcionisanje sajta. Oni nam pomažu da prikažemo sadržaj, obrasce, kolica za kupovinu i druge važne elemente veb sajta.

2. Kolačići analitike nam omogućavaju statistiku o saobraćaju na veb sajtu kao i za merenje konverzije. Takođe nam pomažu da evidentiramo i zabeležimo poteškoće koje ste imali pri poseti Fanatic.rs sajtu i pokazuju nam performanse i efektnost našeg sistema. Sakupljene informacije se ne mogu lično identifikovati.Više o informacija o kolačićima analitike možete dobiti ovde.

3. Kolačići marketinga i oglašavanja služe da bi smo povezali i personalizovali Vašu interakciju sa društvenom mrežom Facebook. Ovi kolačići se vode kao kolačići treće strane, u našem slučaju Facebook-a. Kolačići Facebook-a mogu koristiti svoje kolačiće da bi prikupili informacije o Vašim aktivnostima na našem sajtu. Ove informacije mogu koristiti trećem licu (Facebook-u) da prikaže oglase za koje veruje da će vama biti od značaja na osnovu sadržaja koji ste gledali. Kolačićeg trećeg lica (Facebook-a) mi ne kontrolišemo i da biste ih onemogućili ili izbrisali molimo Vas da više informišete na web stranici trećeg lica (Facebook-a) ovde.

 Spisak svih kolačića koje koristi Fanatic.rs:

Naziv kolačića

Svrha

Izvor

Trajanje

Vrsta

frontend

Neophodan za funkcionisanje sajta

Fanatic.rs

30 minuta

http

frontend_cid

Neophodan za funkcionisanje sajta

Fanatic.rs

30 minuta

 

http

sm_atom_tpl

Neophodan za funkcionisanje sajta

Fanatic.rs

1 godina

http

__utmc

Prati korisnikovo ponašanje i meri performanse sajta

Google Analytics

(Google Inc.)

1 sesija – automatski se briše kada zatvorite web browser

http

__utmt

Limitira prikupljanje podataka na visoko frekfentnim sajtovima

Google Analytics

(Google Inc.)

10 minuta

http

__utmb

Definiše svaku novu posetu sajtu i meri performanse sajta

Google Analytics

(Google Inc.)

30 minuta

http

__utmz

Identifikuje izvor posete sajtu

Google Analytics

(Google Inc.)

6 meseci

http

__utma

Pravi razliku između novih i stalnih posetilaca

Google Analytics

(Google Inc.)

2 godine

http

_fbp

Targetiranje korisnikovih potreba, marketing

Facebook

(Facebook Inc.)

3 meseca

Pixel

fr

Trenutno nema nikakvih informacija od strane Facebook Inc.

Facebook

(Facebook Inc.)

3 meseca

Pixel

Većina pretraživača automatski prihvata kolačiće. Međutim, možete da podesite Vaš pretraživač tako da se na Vašem računaru ne čuvaju kolačići ili da se uvek pojavljuje poruka pre nego što se kreira novi kolačić. Ipak, potpuno onemogućavanje kolačića može da znači da ne možete da koristite sve funkcije naše internet stranice. Više o brisanju, blokiranju, uključivanju i promeni podešavanja kolačića možete pročitati ovde.

2.7. Google analitika

Za potrebe prilagođavanja dizajna i stalnog poboljšavanja naših internet stranica, koristimo takozvani Google Analytics - uslugu za veb analitiku koju pruža Google Inc. ("Google"). U tom kontekstu se kreiraju pseudonimizovani korisnički profili i koriste se kolačići. Kolačići generišu sledeće informacije o Vašem korišćenju ove internet stranice:

- tip/verzija pretraživača,

- operativni sistem koji se koristi,

- referrer URL (prethodno posećena stranica),

- hostname računara sa kog se pristupa (IP adresa),

- vreme upita servera

Podaci se koriste za evaluaciju korišćenja naše internet stranice, za sastavljanje izveštaja o aktivnostima na stranici i za pružanje drugih usluga vezanih za korišćenje stranica i korišćenje interneta. Podaci se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i prilagođavanja ovih internet stranica. IP adrese su anonimizovane, tako da nije moguće utvrditi identitet (takozvani IP maskiranje). Ni pod kojim uslovima Vaša IP adresa neće biti povezana sa drugim podacima Google-a

Više informacija o zaštiti podataka u vezi sa Google Analytics potražite na internet stranici Google Analytics

2.8. Društvene mreže

Na društvenim mrežama podatke o ličnosti skoro u potpunosti obrađuje sam operater, i na taj deo Fanatic.rs ima vrlo ograničen uticaj. Sve informacije o obradi podataka od strane operatera platforma društvenih mreža i o mogućnostima prigovora možete pronaći u njihovim pravilima o zaštiti podataka:

Podake prikupljene na društvenim mrežama po osnovu pristanka kao što su komentari, video snimci, slike, lajkovi, objavljuje operater. Fanatic.rs ove podatke ne deli sa trećim licima i zadržava pravo brisanja nezakonitih sadržaja, komentara mržnje, eksplicitnog sadržaja i podataka koji predstavljaju krivično delo.

Sa operaterom društvene mreže delom postoji odnos u skladu sa čl. 45 Zakona (zajednička odgovornost):

Za metode web praćenja koje operater platforme društvene mreže omogućava, operater i mi smo zajednički odgovorni. Web praćenje (webtracking) može pritom da usledi i nezavisno od toga da li ste na platformu društvene mreže prijavljeni ili registrovani. Kao što smo već napomenuli, nažalost samo ograničeno možemo da utičemo na metode web praćenja operatera, na primer ne možemo da ih isključimo.

Pravni osnov za metode web praćenja je legitiman interes, koji se sastoji u tome da se platforma društvene mreže i konkretna fan stranica (fan-page) optimizuju.

3. Ko ima pristup podacima o ličnosti?

Nama je izuzetno važna zaštita Vaših podataka o ličnosti i upravo iz tog razloga, unutar naše kompanije, pristup podacima, koje ste nam stavili na raspolaganje, imaju samo oni ovlašćeni zaposleni kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni, a kojima je u opisu posla obrada podataka o ličnosti.

Sem naših zaposlenih Vaše podatke možemo da ustupimo trećim licima – našim partnerima koji pružaju usluge u ime Fanatic.rs (npr. Kurirska služba Bex kojom se vrši Besplatna isporuka na teritoriji Srbije, Dobavljači/Proizvođači prilikom ostvarivanja prava garancija/reklamacija, IT kompanije koji se bave održavanjem našeg sajta) a kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni.

4. Koliko dugo čuvamo podatke o ličnosti?

Podatke o ličnosti čuvamo onoliko dugo koliko je to potrebno da bi se ispunile sve prethodno navedene svrhe i vodimo računa o zakonskim obavezama čuvanja podataka o ličnosti.

Prilikom kreiranja korisničkog naloga na našem sajtu ili prikupljanja podatka po osnovu saglasnosti, podaci o ličnosti će se obrađivati sve do momenta brisanja korisničkog profila odnosno povlačenja date saglasnosti. Pri čemu opoziv saglasnosti ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu saglasnosti pre opoziva.

Podaci, prikupljeni na osnovu saglasnosti, biće obrisani i pre povlačenja saglasnosti, ako je ostvarena svrha za koju smo prikupljali podatke.

Kada je osnov prikupljanja podataka zaključenje i izvršenje ugovora, podatke o realizovanim kupovinama i kupcima čuvamo koliko je to predviđeno poreskim propisima i propisima koji regulišu ugovor o prodaji. (npr. podaci o uloženim reklamacijama se čuvaju koliko je to propisano Zakonom o zaštiti potrošača).

Nakon isteka predviđenih rokova, odnosno nakon povlačenja saglasnosti, svi podaci će biti obrisani.

5. Bezbednosne mere na Fanatic.rs

Na našem sajtu su implementirani različiti hardverski i softverski sistemi (serveri na kojima se nalaze podaci su fizičko-tehnički obezbeđeni i postoje razne vrste antivirusne zaštite), mehanizmi (enkriptovanje podataka – sajt poseduje SSL sertifikat) i pravila/politike lozinki na ličnim profilima. Takođe, podacima o ličnosti dozvoljen je pristup samo ovlašćenim licima tj. samo onim zaposlenim licima kojima su isti neophodni za ispunjenje svrhe za koju su podaci o ličnosti prikupljeni a sve cilju podizanja bezbednosnih mera na viši nivo. Pored navedenog Fanatic.rs prilikom registracije traži apsolutnim minimum podataka pri kreiranju profila: Ime i Prezime, E-mail adresa. Svi ostali podaci (samo neophodni) se ostavljaju tek pri online realizaciji kupovine kako je i navedeno u tački 2.1 ove Politike. Fanaitc.rs uvek prati i unapređuje bezbednosne mere, radi sprečavanja neovlašćenog pristupa, gubitka ili unišenja podataka o ličnosti.

6. Prava lica u vezi sa obradom podataka o ličnosti?

Od nas u bilo kom trenutku možete zatražiti sledeće:

  1. Da Vam omogućimo pristup Vašim ličnim podacima,
  2. Da dobijete potvrdu da li obrađujemo Vaše podatke o ličnosti,
  3. Da odgovorimo za koje svrhe se koriste Vaši podaci,
  4. Da znate kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo,
  5. Da znate kategorije trećih strana sa kojima se Vaši lični podaci dele,
  6. Da znate period tokom kog zadržavamo podatke,
  7. Da zatražite ispravku Vaših podataka o ličnosti u slučaju greške,
  8. Da zahtevate prekid ili ograničenje obrade Vaših podataka o ličnosti,
  9. Da zatražite prenos podataka o ličnosti kod drugog pružaoca usluge,
  10. Da zatražite brisanje Vaših podataka o ličnosti.

Sva Vaša prava možete ostvariti ako kontaktirate naše lice za zaštitu podataka o ličnosti putem E-mail adrese: reklamacije@fanatic.rs

Napomena: Registrovanim korisnicima sajta Fanaitc.rs se pruža mogućnost da u svakom momentu samostalno izvrše izmenu/dopunu svojih podataka o ličnosti (na svom profilu).

7. Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti u R.Srbiji

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti u Republici Srbiji je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

8. Stupanje na snagu i izmene Politike privatnosti

Ova Politika privatnosti stupa na snagu dana 12.10.2020.godine. Preporuka je da se kupci redovno informišu o izmenama i dopunama Politike privatnosti na našem sajtu.

Politika privatnosti može biti izmenjena ili dopunjena zavisno od promena u poslovanju sajta Fanatic.rs kao i promena zakonskih okvira ili na zahtev nadležnog organa (Poverenika za zaštitu informaciju od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).

Vaš Fanatic bike shop

 

Loading...
Molimo za strpljenje...